in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Kakve su vam šanse da vratite hakovani Facebook nalog?

Proces koji zahtijeva mnogo strpljenja

Bez obzira koliko Facebook poboljša svoje mjere sigurnosti, hakeri će uvijek biti prijetnja korisnicima na platformi.

Međutim, način na koji kompanija pomaže korisnicima koji su postali žrtve hakera trebalo bi da bude značajno poboljšana. Prema izveštaju Washington Posta, nekim korisnicima Facebooka bile su potrebne godine da vrate svoje naloge, a neki su usput odustali.

Iako je najveća društvena mreža na svijetu, Facebook nikada nije imao pravu korisničku podršku, zbog čega je hakovanim korisnicima izuzetno teško da stupe u kontakt sa zaposlenima u kompaniji. Prema podacima neprofitne organizacije Identity Threat Resource Center, broj prijava za hakovane naloge na društvenim mrežama porastao je za 159% od 2021. do 2022. Facebook sa organizacijom kakvu ima ne uspjeva da pomogne žrtvama hakovanja u vrijeme kada je broj hakovanih naloga u porastu.

Kao odgovor na ove tvrdnje, kompanija je Postu dala blag odgovor, rekavši da “napreduje” u ovim oblastima.

“Tokom prošle godine ostvarili smo značajan napredak u podizanju svijesti o uobičajenim pretnjama širom interneta koje mogu da dovedu do kompromitovanja naloga, i poboljšanju naših procesa oporavka naloga kako bismo podržali ljude koji su blokirani, i pomogli im da povrate pristup svom nalogu”, rekla je portparolka Mete Gabi Kurtis za Washington Post.

Međutim, žrtve hakera sa kojima je razgovarao  Post kažu da ne mogu da stupe u kontakt sa Metinom korisničkom podrškom preko telefona, a obraćanje putem maila je često beskorisno.

Neki ljudi ostavljaju osjetljive lične podatke kao što su slike vozačkih dozvola, da na kraju, zauzvrat, ne bi dobili ništa.

Bez obzira šta kompanija kaže, čini se da nikada nije davala prioritet uslugama koje je dužna da pruži korisnicima, a sa otpuštanjima zaposlenih, ovaj problem bi mogao da postane još gori. Za Facebook nalog koristite jedinstvenu kompleksnu lozinku koju niste koristili na drugim stranicama. I na kraju, ali ne i najmanje važno, omogućite dvofaktorsku autentifikaciju kako biste bolje zaštitili svoj Facebook nalog.