in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ovo su zvanično najbolje iPhone aplikacije i igre u 2022. godini

Donosimo listu

Apple je tradicionalno objavio svoju godišnju App Store Awards listu, koja otkriva najbolje aplikacije i igre u 2022. godini.

Navodi se da su pobjednici u kategorijama u najvećoj mjeri inspirisali korisnike da se dublje uključe u svijet oko sebe, prošire svoju maštu i ostanu povezani sa porodicom i voljenim osobama.

Apple je za najbolju iPhone aplikaciju 2022. godine proglasio BeReal. Radi se o društvenoj mreži koja je nedavno stekla veliku popularnost, a korisnike ohrabruje da pokažu sebe u pravom i iskrenom svjetlu, prenosi Beebom.

Gentle Streak je najbolja Apple Watch aplikacija za ovu godinu, a korisnicima omogućava da upravljaju različitim parametrima fitnessa ili odmaranja.

GoodNotes 5 je najbolja aplikacija za iPad, MacFamily Tree 10 je najbolja aplikacija za Mac uređaje, dok je ViX proglašen najboljom Apple TV aplikacijom za 2022.

Kada su u pitanju igre, Apex Legends Mobile, kompanije Electronic Arts (EA), je najbolja iPhone igra u 2022. godini.

Najbolja igra za Mac je Inscryption, a najbolja iPad igra je Moncage. Najbolja Apple Arcade Game of the Year je Wylde Flowers, dok je najbolja Apple TV igra za ovu godinu El Hijo.