in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Legendarna autodizajnerska kuća napravila zaštitnu masku za iPhone – cijena “sitnica”

Samo 99 komada

Jedna od najpoznatijih kompanija za autodizajn na svijetu Pininfarina prvi put se okušala u dizajniranju nečega što nema veze s automobilima. Dizajnirali su masku Inkar x Pininfarina za iPhone i namjeravaju ih proizvesti samo 99 komada.

Inspiracija za tu zaštitnu masku došla je od automobila Pininfarina Modulo, istinske ikone konceptnog automobila koji je pomogao najaviti dolazak novih superautomobila s oštrim linijama koji će dominirati 1970-ih i godinama kasnije.

Svaka od 99 maski ima ugraviran serijski broj i izrađena je od odabranih vrhunskih materijala, uključujući skinutu kožu iz automobila Pininfarina. Naručitelj može birati između pet boja, dvije kožne leće i 10 podložnih ploča od kože, prirodnog drva, karbonskih vlakana ili aluminija.

Dizajner Pininfarine Paolo Lugaro dizajnirao je masku za iPhone, a njezin razvoj trajao je dvije godine. Uz sve navedeno, naravno, dolazi i odgovarajuća cijena, a ona iznosi nevjerovatnih 10.000 dolara po komadu. Prvih pet proizvedenih maski imat će redline srebrne maske, a sve dostupne maske kompatibilne su s uređajima iPhone 13 Pro i 14 Pro, prenosi Silodrome.

Prodaja će biti otvorena za javnost 1. decembra na web-stranici Inkar, prema načelu najbržeg kupca.

Svaka od tih luksuznih zaštitnih maski dolazi sa svojim pojedinačnim NFT-om kao digitalnim certifikatom, koji također pozicionira vlasnika luksuzne zaštitne maske na vrh liste za naručivanje novih Inkarovih dizajna u budućnosti.