in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Vlasnik Twittera: Apple prijeti da će izbaciti Twitter iz App Storea

Oglasio se Elon Musk

Vlasnik Twittera Elon Musk je zaratio sa kompanijom Apple, kojoj nije prvi put da se protivi politici koju vodi popularna društvena mreža.

Prema navodima Elon Muska, Apple prijeti da će ukloniti Twitter iz svoje prodavnice aplikacija. Kako ističe Musk, Apple “ne želi da nam kaže zbog čega” ima problem sa Twitterom.

U dodatnim tvitovima, Musk se pobunio protiv “takse” od 30 procenata koju nameće Apple za kupovine unutar aplikacije i tvrdi da vlasnik App Storea cenzuriše ostale developere.

Također, Musk tvrdi da je Apple u najvećoj mjeri prestao da se reklamira i oglašava na Twitteru (mada Apple nije jedina kompanija koja je smanjila svoje aktivnosti na ovoj mreži tokom posljednjih mjeseci).

Apple nije komentirao ove navode. Kompanija iz Kupertina ima striktna (iako neujednačena) pravila kada je u pitanju sadržaj koji može da se pojavi u okviru kompanijine prodavnice aplikacija.

Zbog različitih razloga (nedostatak pravila moderacije, sadržaj za odrasle, govor mržnje…) sa App Storea su prethodnih godina izbačene aplikacije kao što su Parler, Tumblr ili druge.