in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Želite sami sebi poslati poruku u WhatsAppu? Uskoro stiže nova opcija!

‘Message Yourself’

Najnovija opcija ‘Message Yourself’ korisnicima WhatsAppa omogućava jednostavno slanje brzih bilješki, rasporeda i liste za kupnju na vlastiti račun.

WhatsApp je korisnicima počeo isporučivati novu opciju napravljenu za sve koji se žele dopisivati sami sa sobom. Slanje poruka samom ili samoj sebi obično se koristi za brze bilješke, pogotovo ako korisnik nije odvažan u korištenju raznih aplikacija koje, eto, služe upravo za to.

Opcija se zove ‘Message Yourself’ te služi za slanje bilješki, podsjetnika i listi za kupovinu samima sebi na WhatsApp. Metina je platforma u ponedjeljak objavila dolazak ove opcije koja će postati aktivna na svim iPhone i Android uređajima – tokom idućih nekoliko sedmica. Prvo su je testirali u beti tokom oktobra, a sad je konačno vrijeme da je proba i šira javnost.

Korisnici će pri otvaranju novog razgovora sami sebe moći vidjeti na vrhu liste kontakata. Pritiskom prsta na kontakt ući će u ragovor unutar kojeg će poruke moći slati sebi samima. Iako je službena opcija stigla tek nedavno, korisnici su već neko vrijeme koristili zaobilaznu metodu kojom su sami sebi slali poruke uz pomoć opcije ‘klikni da razgovaraš’ (click to chat).

Korisnici s dolaskom nove nadogradnje također mogu poruke poslane sebi staviti na vrh liste razgovora, piše TechCrunch.