in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Japanci rade perilicu za pranje ljudi: Masira i suši tokom ciklusa u trajanju od 15 minuta!

Zanimljivosti

Japanska kompanija Sanyo Electric, na Osaka Expo izložbi 1970. godine predstavila je koncept ultrazvučne kupke, odnosno perilice koja korisnika pere, masira i suši tijekom ciklusa u trajanju od 15 minuta.

Koncept nije nikada realiziran, ali sada jedna druga kompanija pod nazivom Science Co. Ltd., poznata po svojim inovacijama za kupaonice i kuhinje, namjerava dovršiti projekt i dovesti ga do faze funkcionalnog prototipa do 2024. godine i predstaviti ga na izložbi Osaka Expo 2025., kao što možete vidjeti u ovom videu.

Perilica ljudi pod nazivom Project Usoyaro nije zamišljena samo kao zatvorena kabina za kupanje, već je namjeravaju pretvoriti u wellness proizvod koji će uključivati tehnologiju “finih mjehurića”, obilje senzora i sustav umjetne inteligencije koji će omogućiti vrhunsko iskustvo kupanja.

Između ostalog perilica će sadržavati i interaktivne OLED ekrane s unutrašnje strane, kako bi korisnici mogli odabrati okoliš koji žele gledati kroz video “prozore” ili provesti vrijeme gledanjem televizije i filmova, ili igranjem videoigara, prenosi portal “Vidi”.

Science Co. vjeruje da će Usoyaro postati ljekoviti prostor u kojem ćete se moći opustiti i uživati u slušanju ambijentalne muzike, dok će senzori unutar perilice mjeriti stanje vaših simpatičkih i parasimpatičkih živaca, a ugrađena umjetna inteligencija koristiti prikupljene podatke kako bi vam stvorila što ugodniju atmosferu.

Nije nam poznato kakve će sve programe imati perilica, ali nadamo se da neće imati centrifugiranje i žmikanje.