in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

iPhone 14 serija ima novi problem

Problemi u startu

Nije rijedak slučaj da se telefoni nedugo nakon predstavljanja susreću s problemima, ali to posebno iritira kada su u pitanju uređaji koji spadaju u sami vrh ponude. iPhone 14 serija već se susretala s nekim problemima, a sada stiže izvještaj o novom problemu. O čemu je riječ?

Najnoviji problem odnosi se na SIM karticu. Naime, korisnici iPhonea 14, iPhonea 14 Plus, iPhonea 14 Pro i iPhonea 14 Pro Max, dakle korisnici svih ovogodišnjih iPhone 14 modela, izvještavaju da se na njihovom telefonu pojavljuje poruka “SIM nije podržan”. Nakon toga, ekran se na kratko zamrzne.

Prvobitno su izvještaji o ovom problemu kružili internet forumima i na Redditu, ali nakon toga je Apple službeno priznao da iPhone 14 modeli zaista imaju ovaj problem.

Iz Cupertina su naveli da je ovaj problem sa SIM karticom uzrokovan greškom u iOS-u 16. Drugim riječima, ne radi se o hardverskom problemu, što je svakako lijepa vijest.

Iz Apple-a su naveli da aktivno rade na tome da pronađu rješenje za ovaj problem, što znači da bi korisnici vrlo brzo mogli dobiti softversku nadogradnju koja će popraviti ovu grešku.

Od predstavljanja iPhone 14 serije pa do danas, ovo je samo jedan u nizu problema s kojima su se susreli modeli iz ove serije. Većina problema pogodila je samo Pro modele. Tako su korisnici izvještavali da imaju problem s kamerom, s funkcionisanjem Dynamic Island funkcije, dok su neki u Sjedinjenim Američkim Državama naveli da imaju vrlo slab 5G signal i druge probleme koji se odnose na mrežu, prenosi GSMArena.

Nadati se da se problemi u budućnosti neće nastaviti.