in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Predstavljen jednoručni kontroler za mobilne igre

Gaming pribor

Danski startup Udu na Kickstarteru je pokrenuo crowdfunding kampanju kojom na tržište želi dovesti igraći kontroler za mobilne telefone pod nazivom Udu Console.

Radi se o kontroleru koji nas uvelike podsjeća na kontrolere za Wii konzole, a očito je i ideja proizvođača bila da izgleda slično i da se koristi na gotovo isti način kao onaj na Nintendovoj konzoli.

To znači da su u njega ugradili senzore pokreta i haptički povratni feedback, a od opcija imate “trigger” (okidač) i senzor za stiskanje, dok je tu još i multi-touch trackpad za palac, LED ekran u boji rezoucije od 240 x 240 piksela i LED svjetlo koje prati vaše akcije.

Kontroler se spaja na pametni telefon Bluetoothom na aplikaciju Udu Games za Android i iOS, a za igranje Udu nudi kolekciju svojih mobilnih igara koje se sve koncipiraju na aktivnoj zabavi i aktivnostima na otvorenom, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Neke od tih igara su AR naslovi koji podsjećaju na lov na Pokemone, dok su druge igre raznovrsne inačice sportova poput baseballa u kojem ćete kontrolerom morati zamahivati kao palicom.

Preko Kickstartera svoj kontroler možete naručiti za 119 eura, navodi portal “vidi”, a isporučiti će vam ga u aprilu 2023. godine.