in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Loše vijesti za sve korisnike Appleovih uređaja: Uskoro poskupljenje cijena u App Storeu

Nova poskupljenja

Iako se uoči predstavljanja iPhonea govorilo kako će novi modeli iPhonea, barem oni iz serije Pro, vjerovatno biti skuplji, to se ipak nije dogodilo.

Mnogi su analitičari ostali iznenađeni pa čak i šokirani takvom odlukom vrha kompanije, ali za sve one koji namjeravaju kupiti iPhone 14, to su svakako dobre vijesti. No za dio vlasnika uređaja kompanije iz Cupertina sada stižu loše vijesti – poskupljenja.

Iako se uoči predstavljanja iPhonea govorilo kako će novi modeli iPhonea, barem oni iz serije Pro, vjerovatno biti skuplji, to se ipak nije dogodilo. Mnogi su analitičari ostali iznenađeni pa čak i šokirani takvom odlukom vrha kompanije, ali za sve one koji namjeravaju kupiti iPhone 14, to su svakako dobre vijesti. 

Nakon 5. oktobra očekujemo poskupljenja aplikacija u App Storeu i kupovine unutar aplikacija, kao i povećanje cijena samoobnavljajućih pretplata.

Prilikom objave ove informacije, iz Applea nisu objavili detalje o razlozima povećanja cijena, ali na stranici 9to5 Mac vjeruju kako razlog vjerovatno leži u padu vrijednosti lokalnih valuta u odnosu na dolar.

Za područje eurozone aplikacije koje sada stoje 0,99 eura stajat će 1,19 eura, dok će aplikacije koje se danas mogu kupiti za 9,99 eura poskupjeti na 11,99 eura.