in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

iPhone 14 serija stiže prije nego što smo očekivali?

Prošle je godine Apple svoju iPhone 13 seriju predstavio sredinom devetog mjeseca. Izgleda da će iPhone 14 serija ove godine stići ranije

Iako se nagađalo da bi Apple mogao imati problema s predstavljanjem iPhone 14 serije zbog napetosti između Kine i Tajvana, čini se da Apple apsolutno nema problema i da će kompanija svoju sljedeću seriju iPhonea predstaviti i ranije nego što se očekivalo.

Poznati novinar Bloomberga, Mark Gurman, navodi da bi iPhone 14 serija mogla biti predstavljena 07. septembra 2022. godine, dok će navodno devet dana kasnije telefoni biti u prodaji (16. septembra 2022. godine).

Prije par dana oglasio se i Kuo Ming-Chi koji je također naveo da je uvjeren da napeta situacija između Kine i Tajvana nema uticaja na proizvodnju iPhone 14 serije i da isporuke teku po planu.
iPhone 14 Pro render

Ove će godine, kao i prošle, iPhone serija uključivati četiri modela. Međutim, za razliku od prošle godine kada je predstavljena Mini inačica, ove godine to neće biti slučaj i ovaj model neće dobiti direktnog nasljednika. Bit će predstavljeni iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max.

Ove će godine razlike između običnih i Pro modela biti još veće, a prije svega tu mislimo na drugačiji čip i drugačiji dizajn. Naime, obični iPhone 14 modeli koristit će navodno A15 Bionic čip koji pokreće iPhone 13 seriju, dok će Pro modeli dobiti novi A16 Bionic. Pored toga, Pro modeli imat će novi dizajn ekrana, na kojem će se naći rupica i pilula, dok će obični modeli zadržati klasični zub.

Apple očekuje ogromnu potražnju za iPhone 14 serijom, a nedavno je navedeno da je Apple poručio svojim dobavljačima da će se iPhone 14 serija prodavati bolje nego što se očekivalo, te je kompanija naložila proizvodnju još dodatnih 5 miliona iPhone 14 modela. Tako će se sada taj broj popeti na 95 miliona, navodi TechRadar.