in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Neobičan dizajn: Nothing predstavio svoj prvi telefon

Šta sve nudi Nothing phone (1) i za koje cijene, saznajte u nastavku

Kompanija Nothing jučer je predstavila svoj prvi pametni telefon, jednostavno nazvan – Nothing phone (1). Telefon se već na prvi pogled razlikuje od drugih telefona, te je svakako među zanimljivijim na tržištu.

Tako je Nothing phone (1) opremljen OLED ekranom dijagonale 6,55”, rezolucije 1080 x 2400 piksela. Stopa osvježavanja ekrana je visokih 120 Hz, a maksimalna svjetlina 1200 nita. Zaštićen je Gorilla Glass 5 zaštitom. Ispod ekrana se nalazi skener otiska prsta. Okvir telefona izrađen je od recikliranog aluminija.

Na poleđini ovaj telefon posjeduje dvije kamere – glavni senzor od 50 MP f / 1.8 Sony IMX 1/1,56” s OIS podrškom i ultraširoki senzor od 50 MP f / 2.2 Samsung JN1 s vidnim poljem od 114 stepeni.

Naprijed je prednja kamera u gornjem lijevom uglu. Radi se o Sony IMX471 senzoru od 16 MP.

Ispod poklopca telefona, koji je providan, nalazi se baterija kapaciteta 4500 mAh s podrškom za brzo punjenje od 33 W, bežično punjenje od 15 W i reverzibilno punjenje od 5 W. U kutiji s telefonom ne stiže punjač, nego ćete ga morati posebno kupiti za 35 EUR (45W). Nothing phone (1) ima IP53 certifikat.

Telefon ima i LED diode “Glyph interface”, koje su postavljene na funkcionalne dijelove telefona, tako da vam mogu pokazati relevantne informacije, kao što je indikator napretka kada vršite reverzibilno punjenje, a one se i sinhronizuju sa ugrađenim melodijama zvona.

Telefon pokreće Snapdragon 778G+ čip. Isporučuje se sa Androidom 12 i Nothing OS (1). Ključ softvera je pouzdanost i navodi se da neće imati nikakve probleme. Kompanija obećava tri velike Android nadogradnje i četiri godine sigurnosnih nadogradnji svaka dva mjeseca.

Cijena Nothing phone (1) je 469 EUR za verziju 8/128 GB, 499 EUR za verziju 8/256 GB i 549 EUR za verziju 12/256 GB.

Telefon će, ispočetka, osim u Velikoj Britaniji, biti dostupan u Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Hong Kongu, Mađarskoj, Indiji, Izraelu, Italiji, Makau, Maleziji, Holandiji, Norveškoj, Filipinima, Poljskoj, Portugalu, Rumuniji, Saudijskoj Arabiji, Španiji, Singapuru, Švedskoj, Švicarskoj, Tajvanu, Tajlandu i UAE, prenosi GSMArena.