in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Musk ima velike planove: Hoće li Twitter postati sličan TikToku i WeChatu?

Musk je pohvalio TikTokov algoritam nazvavši ga „dosadnim“

Iako se činilo da je kupovina Twittera već gotova stvar, Elon Musk je u posljednje vrijeme taj posao prilično zakomplikovao. Ipak, sve ide ka tome da ovaj milijarder preuzme Twitter, a sada je otkrio i kakvi su mu ciljevi. Hoće li Twitter postati sličan TikToku i WeChatu?

Na virtualnom sastanku sa zaposlenicima Twittera, jedno od pitanja za Muska bilo je kako planira povećati korisničku bazu na platformi i još više zadržati ljude na njoj. Musk je odgovorio da Twitter mora ponuditi više korisnosti i osigurati da se ljudi na njemu više zabavljaju i informišu.

Musk je tako napravio poređenje sa WeChatom i naveo da ne postoji zamjena za WeChat izvan Kine, te ako to uspije biti Twitter, to će biti veliki uspjeh.

Pored toga, Musk je pohvalio TikTokov algoritam nazvavši ga „dosadnim“, ali na pozitivan način, te je dodao da bi mogli i Twitter na sličan način usavršiti, kako bi privukli dodatan broj korisnika. On je naveo da je Twitter mnogo bolji u iznošenju ozbiljnih informacija korisnicima.

Tokom razgovora, Musk je naveo da bi u narednih 5, 10 godina, Twitter trebao pridonijeti jačoj i dugotrajnijoj civilizaciji u kojoj ćemo svi bolje razumjeti stvarnost. Dodao je da želi da se Twitter sve više oslanja na pretplate i plaćanja.

Što se tiče zaposlenika i rada u kompaniji, on je naglasio da želi učiniti kompaniju finansijski disciplinovanijom, ali da nije u potpunosti protiv toga da neki zaposlenici nastave raditi od kuće.

Sve u svemu, Muskove ideje koje je prenio zaposlenicima, jasno sugerišu na to da bi Twitter mogao doživjeti temeljite promjene, naravno ako Elon Musk preuzme kompaniju, prenosi Bajtbox.