in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Otkriveno kako će izgledati providni telefon

Nothing ovaj telefon reklamira natpisom “Dizajniran s namjerom. Pun topline i radosti”

Kompanija Nothing uskoro će predstaviti svoj prvi pametni telefon koji će nositi naziv jednostavno Nothing Phone (1). Već smo saznali da će ovaj telefon stići s nekim neuobičajenim karakteristikama u odnosu na ostale telefone. Sada dobijamo pregled dizajna zadnje strane, koja je zapravo providna.

Bajtbox navodi da će telefon na zadnjoj strani imati dvije kamere, koje se nalaze u gornjem lijevom uglu. Kako je providna, zadnja strana nam daje prikaz o tome šta se nalazi ispod telefona, ali ne baš onako kako smo očekivali, jer nadali smo se da vidimo više detalja.Tako tu primjećujemo nekoliko svjetlosnih traka oko kamere i zavojnicu za punjenje. Čini se da je ekran telefona ravan i da se na lijevoj bočnoj strani nalaze tipke za kontrolu glasnoće, dok je tipka za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja na desnoj bočnoj strani.

Nothing ovaj telefon reklamira natpisom “Dizajniran s namjerom. Pun topline i radosti.”

Dakle, telefon se zaista dizajnom razlikuje od svih telefona na tržištu i čini se da će Nothing na drugi način pokušati privući kupce u odnosu na konkurente. Vidjet ćemo hoće li im to uspjeti.

S druge strane, prije par dana su procurile neke informacije o specifikacijama ovog telefona. Tako se prenosi da će on biti pogonjen s trenutno najjačim mid-range čipom iz ponude američke kompanije Qualcomm – Snapdragonom 7 Gen 1, koji je nedavno predstavljen. Telefon će biti isporučen sa vlastitim kompanijinim operativnim sistemom jednostavno nazvanim NothingOS, koji će zapravo biti baziran na aktuelnom Android 12 operativnom sistemu.

Navodno će telefon ponuditi podršku za brzo punjenje od 45 W.

Nothing će ovaj telefon predstaviti 12. jula 2022. godine i sigurno je da ćemo do tada saznati još više informacija o njemu.