in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Kad bi mogao stići iPhone s kamerom ispod ekrana?

Kuo je promjene predviđao u par Twettova

Kod većine Android proizvođača smo već vidjeli kamere smještene ispod ekrana, a iPhone će se tek sa iPhone 14 serijom riješiti notcha i implementirati dvije rupice za selfie kameru i Face ID senzor, no kad će se i to moći sakriti ispod ekrana?

Godine 2024. ako pitate Appleovog analitičara Ming-Chi Kuoa, tada bi Apple mogao konačno premjestiti prednju kameru i Face ID senzor ispod ekrana, ali vjerovatno samo za Pro i Pro Max verzije svojih uređaja. Ako Apple nastavi s istim imenovanjem i rasporedom predstavljanja uređaja, iPhone 16 Pro i Pro Max su prvi koji bi trebali imati ovu tehnologiju.

Kuo je promjene predviđao u par Twettova, povezujući se s komentarima koje je dao prošlog mjeseca rekavši da Apple vjerovatno neće izdati nove iPhone uređaje s čitačem otiska prsta ispod ekrana u sljedeće dvije godine. Glavni razlog zbog kojeg se priželjkivao povratak otiska prsta je bila pandemija, tj. problem otključavanjem putem Face ID-a dok je maska na licu. No budući da pandemija na zalasku, ovo rješenje se sve manje spominje.

Tema ovog članka nije skener otiska prsta nego kamera ispod ekrana. Apple je poznat po tome što ne implementira neku tehnologiju u svoje uređaje sve dok ona nije skoro savršena, pa se postavlja pitanje kako će riješiti sve probleme koje imaju kamere ispod ekrana, budući da korisnicima ne može ponuditi nedovršen proizvod, a kamere ispod ekrana su trenutno upravo to.

Iako se tehnologija poboljšava, ona je daleko od savršene. Istina, još je jako puno vremena do potencijalnog predstavljanja iPhone 16 Pro s ovom tehnologijom, a uopće ne sumnjamo u to da Apple ima i znanje i sredstva da ovu tehnologiju dovede do savršenstva, prenosi The Verge.