in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

PayPal planira lansiranje vlastite kriptovalute

Digitalni novac

PayPal navodno razmatra pokretanje vlastite kriptovalute iza koje bi stajao amrički dolar, dok istovremeno ta kompanija za online plaćanje usluga nastavlja integrirati načine za interakciju s digitalnim novcem na svojim platformama.

Zasad istražuju ideju puštanja vlastitog takozvanog “stablecoina”, odnosno kriptovalute koju podupire postojeća valuta i čija je vrijednost povezana s tom valutom, što je PayPal potvrdio za Bloomberg.

Developer Steve Moser kopao je po PayPal aplikaciji te otkrio dokaze da ta kompanija nešto isprobava s kriptovalutom nazvanom “PayPal Coin” iza koje stoji američki dolar. Moser je pronašao isto tako i reference za još jednu kriptovalutu, Neo, u PayPalovoj aplikaciji za iOS uređaje. Svoja otkrića objavio je na svojim internetskim stranicama The Tape Dive, prenosi Cnet.

PayPal trenutno podržava kupovinu, prodaju i držanje bitcoina, bitcoin casha, ethereuma i litecoina.

PayPal je korisnicima omogućio držanje kriptovaluta odoktobra 2020. godine, a u martu 2021. godine omogućio je korisnicima i kupovinu dobara i usluga putem navedenih podržanih kriptovaluta.

PayPal ne naplaćuje proviziju za držanje kriptovaluta, ali zato uzima provizuju za transakcije koja je na razini od 2,3 posto ili manje. Prednost korištenja PayPala za kupovinu kriptovalutama jest zaštita od prevare koju taj servis nudi korisnicima, isto kao što je slučaj i za kupovinu standardnim novcem.

Zasad je nejasno do koje mjere je PayPal razvio svoj stablecoin, a odbili su i bilo kakav daljnji komentar na upite medija.