in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Objavljeni zanimljivi detalji: PlayStation VR2 dolazi s eye tracking tehnologijom!

PlayStation

Sony Interactive Entertainment je početkom prošle godine najavio dolazak novog VR uređaja za PlayStation 5 konzolu, a sada je objavio hrpu novih informacija – od imena uređaja, dostupnih opcija pa do specifikacija.

Pod službenim imenom PlayStation VR2, u pitanju je uređaj koji će nuditi 2000×2040 rezoluciju za svako oko i refresh rate od 90/120Hz. Za razliku od prošle verzije, PSVR2 neće zahtijevati dodatnu kameru, već će oslanjati na četiri integrirane kamere unutar samog uređaja. Također, uređaj će u sebi imati integriran motor za vibraciju koji će moći stvarati dodatne povratne informacije događaja unutar igre. Još jedna stavka s kojom dolazi PSVR2 je eye-tracking tehnologija koja će omogućiti igračima da samim pogledom u određenom smjeru mogu napraviti dodatan input, prenosi Gameperspective.

Dok pripremanje originalnog PSVR uređaja za igranje nije baš optimalno zbog količine kabla, PSVR2 dolazi samo s jednom žicom koja ide direktno u PlayStation 5 konzolu.

Što se tiče igara, Sony je najavio prvu PSVR2 igru koja je specifično napravljena za ovu novu generaciju virtualne stvarnosti – Horizon Call of the Mountain.