in ,

LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Budućnost televizora: Stižu bizarni zakrivljeni ekrani

Virtual Ride

LG-jeva divizija za ekrane LG Display, za CES 2022. sajam priprema nove proizvode sa zakrivljenim ekranom, odnosno koncepte pod nazivom “Virtual Ride” i “Media Chair”.

Virtual Ride je futuristički sobni bicikl s tri vertikalna 55-inčna OLED zaslona ispred i iznad njega.

Ekrani se spajaju u jedan veliki, zakrivljeni ekran koji korisnicima pruža pogled prema naprijed i iznad. Ekran koji se savija kako bi stvorio strop iznad vozača ima radijus zakrivljenosti koji doseže 500R, ili radijus od 500 mm, za što kažu da je najviše među postojećim velikim ekranima, čime ilustriraju njegovu “vrhunsku savitljivost”.

Drugi novi koncept koji će LG Display predstaviti na CES 2022 je Media Chair, odnosno, kako kažu, “moderan uređaj za opuštanje koji neprimjetno kombinira 55-inčni OLED TV zaslon s iznimno udobnim naslonjačem”. Zaslon ima radijus zakrivljenosti od 1500R, optimalan kut za korisnika, kao i ugrađenu tehnologiju zvuka kompanije Cinematic Sound OLED (CSO), koja omogućuje da zaslon vibrira kako bi proizveo vlastiti zvuk bez upotrebe vanjskih zvučnika. Funkcija okretanja ekrana omogućuje rotaciju između okomite i vodoravne orijentacije pritiskom na dugme na ekranu naslona za ruke.

Rekli bismo da oba koncepta djeluju zanimljivo, ali nismo sigurni da bi se mogli pretvoriti u proizvode koje ćete moći kupiti u prodavnici jer bi njihova cijena vjerovatno bila totalni overkill, no možda ih vidimo u nekim LG-jevim showroomovima, gdje će služiti za demonstraciju tehnologije velikih zakrivljenih OLED ekrana. navodi portal Vidi.