in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Preskačete ovaj korak na Androidu? Evo zašto to nikako ne biste smjeli

Nadogradnja softvera

Nadograđen operativni sustav donosi poboljšanu sigurnost, ispravak bugova i niz novih opcija te se smatra jednom od osnova ‘digitalne higijene’ za mobilne uređaje.

Ekosustav Android napredovao je od vremena kad su tvorci rijetko kad nadograđivali softver za svoje uređaje. Danas svi proizvođači izbacuju mjesečne ili kvartalne nadogradnje za uređaje te relativno brzo izbacuju i sveobuhvatne nadogradnje za Android.

Šta je to nadogradnja Androida?

Preuzimanje i instalacija nadogradnji na Android drukčija je od instalacije nadogradnje za aplikacije putem Play Storea. Instalacija nadogradnji za Android donosi poboljšanja pri radu smartfona, sigurnosne zakrpe i nove opcije – što znači da ih se, osim ako baš ne želite ništa novog, isplati instalirati.

Kako nadograditi Samsung uređaj?

Ako želite nadograditi vaš Galaxy smartfon, morat ćete otići u postavke i potražiti dio vezan uz softverske nadogradnje odlaskom u Settings > Software Update > Download and install. Vaš će se Samsung Galaxy spojiti na servere i provjeriti za dostupne softverske nadogradnje.

U slučaju da je dostupan, vidjet ćete veličinu nadogradnje i listu ispravki i dodataka. Za preuzimanje softvera i instalaciju pritisnite na tipku Download. Nakon što se preuzimanje dovrši, instalaciju možete započeti pritiskom na tipku Install Now.

Proces će trajati nekoliko minuta. Također nije na odmet ručno provjeriti za nove nadogradnje Google Play susava. Ove nadogradnje se obično automatski vrše u pozadini, ali niti ručna provjera nije loš izbor, objašnjava MakeUseOf.