in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

iPhone 14 serija navodno stiže bez utora za SIM karticu

Novi detalji

Appleov krajnji cilj u budućnosti je da naprave iPhone bez ikakvih utora, a čini se da bi prvi korak mogao biti napravljen već sljedeće godine sa iPhone 14 serijom.

iPhone 13 serija predstavljena je nedavno, a već se uveliko priča o iPhone 14 seriji. Ova iPhone 14 serija trebala bi uključivati četiri modela i to iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max, a MacRumors sada prenosi izvještaj u kojem se navodi da je Apple već uveliko u pregovorima sa velikim američkim operaterima, u smislu da se pripreme za eSIM, za telefone koji će stići na jesen 2022. godine. Ovu je informaciju potvrdio i leaker Dylan na svom Twitter profilu.

Iako se prije nekog vremena nagađalo da će fizički utor za SIM karticu biti uklonjen sa iPhone 15 serijom, čini se da će Apple to uraditi već na iPhone 14 seriji, a ovo je samo jedan u nizu koraka koji su potrebni za stvaranje iPhonea bez ikakvih utora. Uklanjanje utora za SIM karticu svakako će donijeti neke proizvodne prednosti, kao što je više prostora u unutrašnjosti telefona, sam utor više ne bi bio proizveden, a svakako bi njegov nedostatak olakšao i izradu okvira telefona, te još više „pojačao“ vodootpornost telefona, jer svakako da bi voda teže ulazila u unutrašnjost telefona.

Kada je riječ o samom konačnom cilju Applea, ova je kompanija već odavno sa iPhonea izbacila 3.5 mm priključak za slušalice, a već neko vrijeme je tu i MagSafe podrška za bežično punjenje, pa je možda očekivati da sljedeći Appleov potez u tom smislu bude izbacivanje priključka za punjenje, ali pitanje je u kojem momentu u budućnosti će se to dogoditi, jer nije realno očekivati da se to desi baš u skorijoj budućnosti.