in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Kako na iPhoneu snimiti sliku ekrana bez ijedne tipke?

Zanimljive opcije

Nova verzija iOS-a nudi zanimljivu mogućnost snimanja slike zaslona koja radi bez pritiska na ijednu tipku i dostupna je u izborniku za pristupačnost.

Snimanje slike ekrana na iPhoneu jedna je od funkcija koju bi trebali znati svi korisnici Appleovog telefona. Svi modeli sa tipkom Home mogu snimiti sliku pritiskom na Home i tipku za paljenje, a ako nemate telefon s tipkom Home, kratica je bočna tipka i tipka za pojačavanje glasnoće zvuka.

Šta ako, zbog nekog razloga, vaša Home tipka ili neka druga tipka ne radi? U tom ćete slučaju, pored posjete servisu, privremeno morati smisliti način kako slikati slike zaslona.

Kako snimati sliku u pomoć opcije AssistiveTouch?

Primarna metoda za snimanje slike zaslona bez tipke home he AssistiveTouch. Riječ je o opciji pristupačnosti koja dozvoljava pristup hrpi iPhoeovih opcija iz softverskog izbornika umjesto da koristite fizičke tipke. Rješenje je uvedeno za ljude koji ne mogu pritisnuti tipke ili koristiti geste, kao i za situaciju u kojoj iPhone ima pokvarenu tipku Home.

Idite u Postavke > Pristupačnost i birajte Dodir u skupini Fizičke i motoričke sposobnosti te tamo prebacite slajder čime ćete dobiti posebnu tipku na zaslonu.

Kad god koristite ovu tipku otvorit ćete meni koji nudi pristup raznim funkcijama i u taj meni možete ubaciti snimanje ekrana. Pritisnite na Podesi izbornik gornje razine i tamo birajte ikonu koju želite zamijeniti slikom ekrana. Ako želite, naravno, možete dodati još ikona, prenosi Tportal.