in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Oživite svoje najluđe snove: Lansiran Horizon Worlds bez nogu

Meta

Kompanija Meta punom parom korača ka svojoj viziji implementiranja metaverzuma za svakoga, od trenutka svog rebrendiranja. Jedan od kompanijinih projekata je i Horizon Worlds – imerzivan VR program koji se koristi uz kompanijinu Meta Quest VR kacigu.

Horizon Worlds je ranije bio u beta verziji i pristupanje je do sada bilo moguće samo putem pozivnice. Oni koji su bili dovoljno sretni da krenu sa avanturom u Horizon Worlds, na raspolaganju su imali bogat sadržaj – od igara prepunih akcije do mirnih lokacija za meditaciju.

Meta je sada premjestila VR iskustvo iz beta verzije i učinila ga je dostupnim svima koji imaju bar 18 godina, žive u SAD ili Kanadi i posjeduju Meta Quest VR slušalice. Vizija Mete za Horizon Worlds je da oživi VR prostor koji bi bio namijenjen kreatorima sadržaja različitih nivoa, a bit će im dostupne vrhunske alake za kreiranje društvenog sveta.

Horizon Worlds je dizajniran da načini iskustvo korisnika prijatnim, bilo da u njemu učestvuju sami ili sarađuju sa prijateljima. Dostupan je niz tutorijala koji će pomoći korisnicima kojima je ovo iskustvo novo. Meta očigledno želi da se svi osećaju prijatno koristeći program, jer pokušava da proces kreiranja učini što jednostavnijim.

Drugi način da uživate u iskustvu Horizon Worldsa su razne mini-igre, koje dva do četiri igrača mogu da igraju zajedno i ovo je nazvano World Hop. Kada igrači završe seriju mini-igara, susrest će se u sobi sa trofejima gdje je moguće provjeriti rangiranje i konačne rezultate.

Ukoliko vam je potrebno malo inspiracije, imate mogućnost da posjetite zajednice drugih kreatora i pogledate šta su oni uspjeli da ožive iz svoje mašte. Te kreacije variraju od opuštajuće vožnje brodom po rijeci, mogućnosti da letite na magičnoj metli ili učestvujete u bitkama za više igrača u retro arkadnom stilu.

Izgleda da su mogućnosti beskrajne kada je u pitanju ono što može da se stvori u okviru Horizon Worlds-a. Sve to će omogućiti kreativnim umovima da imaju prostor za saradnju i dizajniranje nevjerovatnih stvari.