in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Stiže zamjena: Poznato je ko će ubuduće voditi Twitter

Odlučeno je ko će zamijeniti dosadašnjeg dugogodišnjeg izvršnog direktora Twittera

Osnivač i izvršni direktor Twittera Jack Dorsey odlazi sa čela popularne platforme za mikro blogovanje, što je objavio jučer putem tvita.

Twitter je osnovan još 2006. godine i tokom svog 15-godišnjeg rada postao je jedna od najpopularnijih društvenih mreža koje se danas koriste. Sinoć je Dorsey objavio da podnosi ostavku na mjesto izvršnog direktora (CEO) kompanije, a odbor je jednoglasno imenovao njegovog nasljednika.

Parag Agrawal, koji je do sada bio na poziciji glavnog tehnološkog direktora (CTO) kompanije, ubuduće će biti glavni čovjek Twittera.

Prema navodima Dorseya odbor Twittera je sproveo rigorozan proces, razmatrao je sve opcije i jednoglasno je imenovao Paraga za novog izvršnog direktora.

“On je moj izbor već neko vrijeme, s obzirom na to koliko duboko razumije kompaniju i njene potrebe. Parag stoji iza svake bitne odluke, koja je pomogla da se ova kompanija preokrene. On je radoznao, pronicljiv, racionalan, kreativan, zahtjevan i skroman. On vodi srcem i dušom i neko je od koga svakodnevno učim. Moje povjerenje u njega kao našeg generalnog direktora je duboko u srži”, ističe Dorsey.

Jack Dorsey će ostati u odboru kompanije do maja 2022. godine, nakon čega namjerava da napusti i ovo tijelo Twittera. Kada je u pitanju odluka zbog koje je napustio kompaniju, Dorsey ističe da želi da se Twitter osamostali i ne bude usko povezan sa svojim osnivačima.