in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Google Pixel 6 u velikim problemima

Android

Prije više od mjesec dana Google je predstavio dugo iščekivanu Google Pixel 6 seriju. Dva su modela članovi ove serije, a to su Google Pixel 6 i Google Pixel 6 Pro, a ova dva modela do sada su se susrela s ogromnim problemima, a sada se pojavio još jedan. O čemu je riječ?

Kada je Google predstavio svoju Pixel 6 seriju, niko nije ni slutio da će se ona susresti s ovolikim problemima. Najnoviji problem odnosi se na punjač, USB kabal i punjenje. Naime, neki korisnici Google Pixel 6 i Google Pixel 6 Pro telefona izvještavaju da ne mogu puniti svoje telefone sa starijim punjačima ili punjačima trećih proizvođača, što je veliki problem, s obzirom na to da u kutiji s telefonima ne dolazi punjač.

Ovi korisnici navode da telefon uopšte ne reaguje kada se spoji na punjač, tj. kao da telefon nije ni priključen na punjač. Drugi izvještavaju da, i kad reaguje, punjenje telefona je nevjerovatno sporo.

Ono što je još jedan problem na sve ovo, jeste da su neki korisnici izvijestili da se telefon puni samo putem USB-Type C kabla koji dolazi u kutiji s telefonima. Ipak, ovo je manji problem, kada uzmemo u obzir to da se originalni USB-Type C kabal ipak nalazi u kutiji. S druge strane, ostali USB kabeli dovode do toga da telefon uopšte ne reaguje.

Da ne bi bilo sve tako crno, neki su korisnici uspjeli riješiti ovaj problem i to na način da su isključili „Developer options“, drugi su uspjeli riješiti problem na način da su isključili „Adaptive Charging“, a posljednji način rješavanja problema je da jednostavno nabavite Googleov punjač od 30 W, koji košta 30 dolara, te koristite USB-Type C kabel koji dolazi u kutiji, prenosi GizmoChina.