in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Sony Xperia Pro-I uskoro stiže: Sony objavio nove detalje!

Glavni senzor kamere u fokusu

Prije otprilike mjesec dana, japanski tehnološki gigant Sony predstavio je Sony Xperia Pro-I pametni telefon. Ovaj telefon se od ostalih izdvaja po svojoj glavnoj kameri, a Sony je na predstavljanju najavio da će telefon krenuti u prodaju u posljednjem mjesecu ove godine. Sada je japanska kompanija objavila detalje o dostupnosti telefona.

Tako je Sony objavio da će Sony Xperia Pro-I stići u Veliku Britaniju i Francusku 02. decembra ove godine, u Njemačku 07. decembra 2021. i u SAD 10. decembra 2021. godine. Cijena telefona u Evropi bit će 1799 eura.

Podsjećanja radi, ono čime se ovaj telefon najprije može pohvaliti jeste glavni senzor kamere. Tako ovaj telefon posjeduje glavni 1“ senzor kamere preuzet od Sonyjeve RX100 VII kamere, ali za razliku od nje koja koristi 20 MP, telefon koristi 12 MP. Iz Sonya navode da su ovaj senzor s kamere optimizovali za pametni telefon. Iako su u Sonyu u pravu kada kažu da se radi o 1″ senzoru, tu se misli na tipičnu veličinu senzora, a računicom dolazimo do toga da se radi o senzoru veličine 1/1.33″, te se definitivno ne radi o najvećem senzoru u smartphone industriji. Kamera ima varijabilni otvor blende od f / 2.0 do f / 4.0, a veličina piksela je 2.4µm. Senzor stiže sa PDAF autofokusom sa ZEISS optički stabilizovanim objektivom, navodi GSM Arena.

Za autonomiju telefona zadužena je baterija kapaciteta 4500 mAh s podrškom za brzo punjenje od 30 W, a u kutiji s telefonom dolazi i punjač i USB kabal.