in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Stiže AR tehnologija: Apple iPhone nestaje za 10 godina?

Novi planovi

Renomirani analitičar tvrdi da će iPhone postojati još 10 godina, nakon čega će ga Apple zamijeniti AR tehnologijom.

Nije prvi put da čujemo da analitičari pominju kraj iPhone ere, a oni nisu jedini koji razmišljaju u ovom pravcu. Već nekoliko godina, Apple mijenja svoju strategiju na polju hardvera i softvera. Iako je Apple najvrijednija kompanija na tržištu, izvršni direktor Tim Kuk je svjestan da se poslovanje kompanije ne može oslanjati na jedan proizvod. Trenutno, polovina kompanijine zarade dolazi od prodaje iPhonea, navodi MacRumors.

Ovo je samo jedan od razloga zbog kojih Ming-Chi Kuo, renomirani analitičar Apple ekosistema, vjeruje da će budućnost kompanije Apple biti u vezi sa uvećanom realnošću (AR) i uspjehom Apple AR kaciga.

Cilj Applea je da za 10 godina iPhone zamijeni AR tehnologijom, što sugeriše da će potražnja za AR i ABF uređajima prevazići milijardu primjeraka za deset godina. Kuo vjeruje da će prva Apple AR kaciga, o kojoj se već dugo priča, raditi bez pomoći iPhonea i da će upravo to omogućiti da proizvod bude uspješan.

Prema njegovim saznanjima, Apple AR kaciga, koja se očekuje tokom 2022. godine, će imati procesorsku snagu na nivou Mac računara. Dizajn čipa će praviti najveću razliku između Apple AR kacige i konkurentskih uređaja.

Uređaj bi mogao biti opremljen sa dva procesora, a imat će dva Sony 4K micro OLED displeja koji će podržavati i virtuelnu realnost (VR).