in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Samsung najavio ekrane koji mogu da se uvijaju i razvlače

Južnokorejska kompanija najavljuje nove tehnologije kreiranja OLED displeja

Samsung Display, odjeljak južnokorejskog giganta zadužen za proizvodnju displeja, predstavio je novi microsite koji se fokusira na kompanijine OLED tehnologije.

Na siteu se mogu naći detalji i fotografije novih OLED displej tehnologija za fleksibilne telefone, laptopove i druge proizvode. Samsung svoje fleksibilne OLED panele naziva “Flex OLED”, a podijeljeni su u pet podkategorija – Flex Bar, Flex Note, Flex Square, Rollable Flex i Slidable Flex.

Flex Bar OLED ekrani su namijenjeni savitljivim telefonima u preklopnom formatu, kao što je Galaxy Z Flip3, dok je Flex Square OLED namijenjen savitljivim modelima poput Galaxy Z Fold3. Flex Note OLED-i su namenjeni laptopovima sa svitljivim ekranom.

Slidable Flex OLED se može koristiti na uređajima sa klizećim ekranom i razvlači se, dok Rollable Flex OLED može da se koristi na uređajima sa ekranima koji se uvijau.

Samsung trenutno nema proizvode koji koriste Slidable Flex ili Rollable Flex tehnologije, mali se očekuje da će uskoro objaviti uređaje sa ovim tipovima OLED ekrana, saopćili su iz kompanije.