in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ovo je nadolazeći Redmi K50 iz Gaming serije: Poznato kada stiže u prodaju

Uskoro

Xiaomiui je otkrio dva nadolazeća Xiaomi pametna telefona, kodnog imena Matisse i Rubens. Ovi uređaji nose skraćene brojeve modela L10 i L11A. Informacije o dvojcu pronađene su u MIUI kodu i bazi podataka IMEI.

Xiaomi Matisse (L10) će imati tri regionalne varijante, a to su Kina, Global i Indija. To se temelji na brojevima modela 21121210C, 21121210G i 21121210I registriranim u bazi podataka IMEI.

U Kini će se prodavati pod brendom Redmi , dok će se na ostalim tržištima pojaviti pod POCO brendom. Kako prve četiri znamenke broja modela Xiaomi uređaja označavaju godinu i mjesec njihovog izlaska, ovaj bi telefon mogao imati svoj debi u decembru 2021.

Međutim, Xiaomiui sugerira da ga Xiaomi možda neće moći objaviti na vrijeme jer je softver uređaja još u razvoju, ali poznavajući Xiaomi i količini pažnje koju pridaju softveru ništa nije nemoguće.

Što se specifikacija tiče, čini se da pametni telefon pokreće nedavno predstavljeni MediaTek Dimensity 9000 SoC. Očekuje se da će imati OLED zaslon od 120 Hz ili 144 Hz sa senzorom otiska prsta na ekranu. Za fotografiranje i video snimanje, na stražnjoj strani će se nalaziti četverostruke kamere. Postavka će uključivati primarni senzor Sony IMX686 od 64 MP, ultraširoku jedinicu od 13 MP OmniVision OV13B10, telemakro snimač OmniVision OV08856 od 8 MP i senzor dubine od 2 MP.

Na kraju, kada govorimo o imenima, očekuje se da će telefon službeno postati Redmi K50 Gaming ili Redmi K50 Gaming Pro u Kini i POCO F4 GT na drugim tržištima.

Xiaomi Rubens (L11A) trenutno ima samo kinesku varijantu, te će doći kao Redmi telefon i trebao bi biti predstavljen nekad u četvrtom mjesecu sljedeće godine, prenosi GizmoChina.