in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ostali ste prijavljeni na Gmailu na nekoliko uređaja? Uradite ovo!

Kako se odjaviti s Gmaila na kompjuteru?

Posudili ste nečiji tablet, smartfon ili PC da provjerite mail, a zaboravili ste se s njega odjaviti? Ne brinite, postoji način i vrlo je jednostavan

Ako ste slučajno na tuđem uređaju ostali prijavljeni na Gmailu, izlažete se vrlo velikom riziku za privatnost. Evo kako se iz Gmaila u cijelosti možete odjaviti na Androidu, iOS-u i PC-u.

Kako se odjaviti s Gmaila na kompjuteru?

Nakon što ste gotovi sa korištenjem Gmaila ili Google računa, uvijek je dobro odjaviti se – ako ste na zajedničkom kompjuteru. Zatvaranjem kartice u pregledniku, napominjemo, to nećete napraviti. Za odjavu otvorite Gmail i kliknite na profilnu sliku u gornjem desnom kutu. U panelu birajte odjavu, odnosno Sign Out i odjavit ćete se.

Ako s kompjutera želite maknuti Gmail račun, onda na izborniku Choose an Account kod prijave kliknite na micanje računa, odnosno Remove an Account. Nakon toga kliknite na crveni minus pored računa i u izborniku potvrdite odjavu sa Yes, Remove.

Kako se odjaviti iz Gmaila na iPhoneu ili iPadu?

Ako imate iPhone ili iPad, odjava iz Gmaila može se napraviti na dva načina. Gmail račun možete ‘pauzirati’ ili ga potpuno maknuti s uređaja. Unutar aplikacije za Gmail na iPhoneu ili iPadu otvorite profil u gornjem desnom uglu ekrana i u izborniku birajte uređivanje računa na uređaju pritiskom na Manage Accounts on This Device kako biste ušli u novi izbornik vezan uz profile. Vidjet ćete listu svih računa na koje ste prijavljeni, pa ako želite privremeno deaktivirati račun, pritisnite prekidač pored imena.

Za potpunu odjavu iz uređaja, birajte opciju micanja računa s uređaja, odnosno Remove from This Device. U novom ćete prozorčiću morati potvrditi svoj izbor, nakon čega ćete se potpuno odjaviti iz Googleove usluge. Porom samo dovršite proces pritiskom na tipku Done smještenu na dnu izbornika za uređivanje računa (Manage Accounts) i vratit ćete se na Gmailov glavni ekran.

Kako se odjaviti iz Gmaila na Androidu?

Račun Google (i Gmail) duboko su integrirani u Android, što znači da jedini način odjave s uređaja uključuje brisanje cijelog Google računa. Za odjavu iz Gmaila morat ćete, prema tome, ući u postavke uređaja. Ono, nažalost, varira među proizvođačima zato jer svako jednostavno mora raditi svoj vlastiti ‘skin’, ali koraci su, na sreću, vrlo slični – skoro isti.

Aplikacija Gmail ima vrlo korisnu kraticu za izravno otvaranje stranice za račune, odnosno Accounts. Otvorite Gmail na Androidu i pritisnite na ikonicu vašeg Google profila u gornjem desnom uglu ekrana. Pritisnte na uređivanje računa na uređaju, odnosno Manage Accounts on This Device čime ćete otvoriti stavku za račune (Accounts). Pritisnite na račun s kojeg se želite odjaviti. Nakon toga birajte tipku za micanje računa Remove Account i potvrdite ponovnim pritiskom na Remove Account u novom prozorčiću. Google račun će nakon toga biti izbrisan sa smartfona, piše HowToGeek.

Kako se odjaviti sa uređaja koji je izgubljen ili zbog bilo kojeg razloga nije kod vas?

Jeste li znali da se pomoću jednog uređaja možete odjaviti s drugog? Ova korisna opcija vezana je uz vaš Google račun i funkcionira bez obzira na kojoj ste se platformi prijavili. Otvorite Gmail u pregledniku i kliknite na profilnu sliku u gornjem desnom uglu. Tamo birajte opciju za uređivanje računa (Manage Your Google Account).

Birajte karticu za sigurnost pod imenom Security i tamo birajte uređivanje uređaja (Manage Devices) na dnu liste vaših uređaja (Your Devices). Vidjet ćete listu svih smartfona, televizora, kompjutera i tableta na koje ste prijavljeni putem Googlea. Birajte s kojeg se želite odjaviti i kliknite na tri tačkice. Nakon toga birajte odjavu pritiskom na Sign Out.

Ponovite po potrebi za druge uređaje.