in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

“Poznate” cijene Samsung Galaxy S21 FE telefona u Evropi

Poznata cijena uređaja

Već duže vrijeme o Samsung Galaxy S21 FE pojavljivale su se razne informacije, a čini se da će ovaj telefon biti predstavljen početkom sljedeće godine. Gotovo sve o Samsung Galaxy S21 FE telefonu je poznato, a sada su osvanule i cijene telefona.

Samsung Galaxy S21 FE stići će kao nasljednik Samsung Galaxy S20 FE telefona, koji je predstavljen prošle godine. Ovaj telefon je donio itekako dobar omjer uloženo-dobiveno, a to se očekuje i od njegova nasljednika. MySmartPrice otkriva da će telefon biti dostupan u dvije memorijske konfiguracije – 8/128 GB i 8/256 GB.

Navodno će cijena modela 8/128 GB u Evropi koštati 920 eura, dok će verzija 8/256 GB koštati 985 eura. Ovo je cijena sa uračunatim PDV-om. Cijena telefona u Velikoj Britaniji za osnovnu verziju bit će 776 funti, dok će jača verzija koštati 830 funti. Telefon će biti dostupan u četiri boje – bijeloj, ljubičastoj, krem i crnoj.

Prema jednom izvještaju, ovaj telefon bit će dostupan samo na evropskom tržištu.

Kada je riječ o specifikacijama telefona, Samsung Galaxy S21 FE bit će isporučen sa AMOLED ekranom dijagonale 6,4“. Stopa osvježavanja ekrana bit će 120 Hz, a ekran će doći sa Full HD + rezolucijom i bit će zaštićen Corning Gorilla Glass zaštitom. Pri vrhu ekrana, u gornjem centralnom dijelu, naći će se rupica s prednjom kamerom od 32 MP, dok će se na zadnjoj strani naći glavni senzor kamere od 64 MP, a tu će još biti i ultraširoki i senzor za dubinu.

Telefon će biti pogonjen Qualcommovim Snapdragonom 888, baš kao i Samsungovim Exynos 2100 čipom. Telefon će imati bateriju kapaciteta 4500 mAh s podrškom za brzo punjenje od 15 W, prenosi GizmoChina.