in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Apple u nove i skuplje MacBook Pro uređaje dodao sporiji WiFi?

MacBook Pro

Skupi MacBook Pro uređaji stižu sa nešto sporijom WiFi konekcijom u odnosu na modele iz prethodne generacije.

Noviji MacBok Pro uređaji kompanije Apple ne spadaju u jeftine uređaje. Model od 14 inča ima početnu cijenu od 2000 dolara, dok 16-inčna verzija kreće sa cijenom od 2500 dolara.

Ovakve cijene su svakako opravdane vrhunskim specifikacijama na polju hardvera i dizajna, ali isto se ne može reći za WiFi konekciju pomenutih laptopova, prenosi 9to5Mac.

Prema onome što pokazuje Apple-ova stranica za podršku, novi MacBook Pro laptopovi koriste 802.11ac (Wi-Fi 5). To je nešto sporija WiFi konekcija u odnosu na ono što nude stariji MacBook Pro modeli iz 2017. do 2019. godine. Ti modeli imaju 802.11ax WiFi.

Razlika između ove dvije verzije WiFi brzina nije velika i iznosi oko 100Mbps, tako da korisnici ne bi trebalo da imaju veće probleme, osim ukoliko nemaju izuzetno sporu i nepouzdanu konekciju.

Za neke korisnike ovo bi moglo predstavljati problem iz razloga što najjnoviji laptop, koji bi trebalo da ima najmoćniji hardver i funkcije, zapravo nema najbržu WiFi 6 podršku, već je u teoriji dobio sporiju konekciju.