in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Uslijedila tužba: Apple odbio popraviti iPhone 12 pod garancijom

Sudski proces

Bizarnih slučajeva u svijetu tužbi definitivno ne nedostaje, ali ovaj nas posebno zanima jer je vezan za itekako popularne iPhone. Korisnik iPhonea 12, Theodore A. Kim tuži Apple i to za tačnu cijenu koju je platio za telefon. Naime, Apple mu je odbio popraviti neispravan iPhone 12 iako je pod garancijom, a evo kako se slučaj razvijao.

Gospodin Kim je na službenom putovanju u Vietnamu, od službenog Appleovog prodavača kupio iPhone 12. Nakon što se vratio u SAD, njegov iPhone 12 nije htio očitati američku SIM karticu nakon čega je istog odnio u Apple Store u San Franciscu. Unatoč tome što telefonu nije apsolutno ništa radio, Apple mu je odbio popraviti iPhone 12 (iako je i dalje pod garancijom te mu je Apple dužan servisirati uređaj) pod tvrdnjom da je Kim s telefonom radio nešto što nije smio.

Apple Store u San Franciscu odbija popraviti iPhone 12

To obično znači da je telefon otvaran, da je u njemu nešto mijenjano, ili da je na neki drugi način pravo na garanciju izgubljeno. Kako korisnik nije uradio ništa od toga te je telefon kupljen u službenom kanalu, Apple će ići na sud. Oštećeni korisnik tuži Apple za 1,383.13$, odnosno za tačan iznos koji je platio za iPhone 12 koji više ne čita američke SIM kartice.

Što je još bizarnije, Kim je na ideju došao jer je čitao o sličnim slučajevima gdje su oštećeni korisnici čak i dobivali parnice (ili bi Apple dogovorom izbjegao sud i platio kaznu) u vezi iPhonea i MacBook Pro laptopa.

Jako bizaran slučaj s obzirom na to da je korisnik koristio potpuno legalne kanale kupovine te bi ovaj slučaj bio čak i vrijedan praćenja u slučaju da se i kod nas nešto slično dogodi, piše BusinessInsider.