in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

WhatsApp siguran? Ovo su najveće prevare za koje trebate znati

Oprezno

WhatsApp kao jedna od najpopularnijih platformi za dopisivanje na svijetu privlači sve od znatiželjnika koji traže jednostavniju komunikaciju do lopova i prevaranata. Obratite pažnju na ove opasnosti i ne dozvolite negativcima da utječu na vaš digitalni život.

Malware koji vreba korisnike web verzije WhatsAppa

WhatsAppova masivna baza korisnika čini ga vrlo očitom metom za hrpe cyber kriminalaca, a jedna od najčešćih zapravo je verzija za preglednike na kompjuteru, odnosno WhatsApp Web. WhatsApp je, naime, korisnicima godinama dozvoljavao opciju otvaranja internetske stranice ili preuzimanja aplikacije za kompjuter, skeniranja koda s vašeg smartfona i na koncu – korištenje WhatsAppa na vašem kompjuteru.

Trgovine aplikacijama na iOS-u i Google Playju su kako-tako bolje regulirane što znači da pretragom unutar njih možete dobiti načelnu ideju o tome dolazi li program iz službenog izvora ili ne. Ako ste na ‘otvorenom’ internetu, ta pravila više ne vrijede – i toga su svjesni kriminalci, hakeri i prevaranti. Velik broj hakera zloupotrebljava je korisničku naivnost ponudivši im svoju ‘alternativu’ koja ih je na koncu zarazila virusom ili stavila njihove privatne podatke hakeru ravno u ruke.

WhatsApp, ukratko, ima službene aplikacije za Mac, PC, Android i iPhone. Ako želite osigurati vaš račun, koristite samo njih i ne nasjedajte na obećanja koja spominju vanjske stranice, objašnjava Makeuseof.