in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Pomoć u shoppingu: Robot ruksak slijedit će vas svuda barem šest sati

Gitamini

Robot Gitamini teret do 9 kilograma može voziti čak 34 kilometra, a dolazi u dvije verzije koje su prilagođene različitim količinama tereta.

Piaggio Fast Forward je 2019. predstavio automatski prtljag pod imenom Gita. Nakon dvije godine i nekoliko dizajnerskih nadogradnji, PFF će ovog oktobra izbaciti manju i bržu verziju pod imenom Gitamini.

Uz prtljažnik volumena 33 litre te nosivošću do 18 kila tereta brzinom 9,7 kilometara na sat, izvorna Gita bila je prilično velika mašina koja je u sebi mogla prenijeti posljedice podužeg posjeta supermarketu i kretati se brzo kao prosječni biciklist. Problem je, doduše, bio taj što je Gitina veličina postala problem (ili opasnost) za obližnje pješake – pogotovo tokom kretanja uskim nogostupima, piše Engadget.

Gitamini je otprilike velik kao pas srednje veličine i težak je svega 13 kilograma. Nosivost mu je 9 kilograma, a može ga se lako podignuti zahvaljujući dršci. Gitamini ima dovoljno baterije za 34 kilometra ili šest sati vožnje prije spajanja na punjač. Za kraj, robot je praćenje privjeska zamijenio naprednim optičkim senzorima.