in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Windows 11 donosi nove trikove!

Poboljšanje performansi za sve računare

Zvanično predstavljanje operativnog sistema Windows 11 je za manje od mesec dana. Tada će novi operativni sistem izaći iz beta verzije, a korisnici koji ispunjavaju uslove moći će da nadograde svoje uređaje. Međutim, hardverska zahtjevnost nije jedina stvar koja će poboljšati performanse.

Microsoft je napravio nekoliko fundamentalnih promjena u načinu rada Windows 11 kako bi poboljšao cjelokupno iskustvo, objasnio je u novom videu Microsoftov potpredsjednik za upravljanje u kompaniji Steve Dispensa.

Kako će Microsoft poboljšati performanse Windowsa 11?

Na primer, Microsoft daje prednost aplikacijama koje trenutno koristite. To je aktivna aplikacija na kojoj radite i dobiće odgovarajuću memoriju i resurse procesora. I pored toga, otvaranje novih aplikacija će se osjećati jednako brzo, čak i ako je CPU već pod velikim opterećenjem drugih aplikacija. To je zato što će sistem dati prioritet aplikacijama koje otvarate, a to su aplikacije koje vjerovatno želite odmah da koristite.

Štaviše, Microsoft vam omogućava da automatski šaljete kartice Microsoft Edgea u ​​stanje mirovanja, navodi BGR.

Kartice koje ne koristite će prestati da zahtijevaju CPU i memorijske resurse. Edge će ih prema tome označiti kao kartice koje spavaju. Prema objašnjenju Steve-a Dispensa-e, funkcija uspavljivanja Edge kartica uštedi u prosjeku 32% memorije i 37% upotrebe procesora. Zbog toga bi se trajanje baterije moglo povećati na prenosnim računarima i tabletima. Sve ove optimizacije bi mogle da zvuče trivijalno. Međutim, prema procjeni Microsoft-ovih inženjera, one štede dragocjeno vrijeme, a rezultat je sveukupno brže iskustvo u radu na sistemu Windows 11.

Microsoft takođe želi da se računari sa operativnim sistemom Windows 11 uključe brzo kao pametni telefon. Da bi to postigao, Windows 11 će nastaviti da napaja RAM memoriju dok računar spava.

CPU, SSD, Wi-Fi i Bluetooth će se napajati kada probudite računar, a laptop ili desktop sa operativnim sistemom Windows 11 bi trebalo da se uključi gotovo trenutno.

U videu se takođe napominje da će “Windows Hello”, prijava za potvrdu identiteta lica, brže raditi u sistemu Windows 11.