in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Najambiciozniji projekt: Facebook donosi novu aplikaciju!

Sastanci na Zoomu postaju prošlost

Facebook je nedavno predstavio besplatnu aplikaciju Horizon Workrooms koja je namijenjena za korisnike Oculus Quest 2 VR naočala.

Aplikacija koja je trenutno u beta verziji predstavlja dosad najambiciozniji Facebookov projekt i omogućuje grupne sastanke u virtualnoj stvarnosti. Aplikacija omogućuje brojku od 16 sudionika s VR naočalama koji se nalaze u virtualnim konferencijskim sobama, a svakog sudionika predstavlja avatar koji ima prikaz kao gornji dio tijela koji lebdi iznad virtualne stolice za zajedničkim stolom.

Aplikacija podržava do 50 sudionika na pojedinom sastanku gdje se ostali dio njih može uključiti putem videopoziva. Sudionici sastanka s VR naočalama mogu koristiti ruke i prste za gestikulacije, a usta njihovih avatara mogu se micati čime se stiče utisak kao da govore. Virtualna ploča koja se nalazi ispred sudionika sastanka omogućuje dijeljenje fotografija i pregled prezentacija, navodi Pcchip.

Aplikacija za organizaciju virtualnih sastanaka koristi kombinaciju praćenja pokreta ruku i posebne metode korištenja zvuka koja je poznata kao „spatial audio“ i stvara dojam da zvuk dolazi iz određenog smjera.

Kod primjene zvuka se također koristi eliminacija svih pozadinskih zvukova koji bi mogli smetati komunikaciji prilikom održavanja sastanka.