in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Samsung: Daljinski može da blokira ukradene televizore

Korisna opcija

Samsung je otkrio da njegovi televizori mogu daljinski da se blokiraju ukoliko kompanija sazna da su ukradeni. Ova funkcija se zove “Funkcija televizijskog blokiranja”, a Samsung kaže da je nedavno aktivirana u Južnoj Africi nakon što je prošlog mjeseca, tokom talasa protesta i nemira, veliki broj televizora odnesen iz skladišta kompanije.

Južnokorejski gigant navodi da je tehnologija “već instalirana na svim Samsung TV proizvodima” i “osigurava da televizore mogu koristiti samo zakoniti vlasnici sa dokazom o kupovini”. Međutim, iz Samsungovog opisa nije jasno da li je ova funkcija namjenjena samo borbi protiv krađe velikih razmjera ili će se ikada koristiti za pomoć pojedinačnim potrošačima.

Da bi funkcija blokiranja radila, Samsung mora da zna serijski kod ukradenog televizora. Kada se uređaj poveže na internet, on provjerava svoj serijski kod na spisku na Samsungovim serverima i onemogućava sve TV funkcije ako pronađe podudaranje.

Moguće je da bi prosječan kupac čiji je televizor ukraden mogao da prijavi svoj serijski kod kompaniji kako bi ga daljinski onemogućio, ali nije jasno da li Samsung nudi ili planira da ponudi takvu uslugu, piše The Verge.