in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Xiaomi ostvario rekordni skok prihoda zbog rasta prodaje

Konkurencija najvećim brendovima

Dobit kineske korporacije Xiaomi u drugom je tromjesečju na godišnjoj razini poskočila rekordnih 64 posto, dok kompanija povećava udio na globalnom tržištu pametnih telefona i razvija se na području povezivanja uređaja putem interneta (IoT).

Vrijednost Xiaomijeve prodaje u drugom kvartalu dosegnula je 87,8 milijardi juana (13,56 milijardi dolara), u odnosu na 53,54 milijarde u istom prošlogodišnjem razdoblju, iznad procjena analitičara koji su očekivali da će iznositi 84,53 milijarde juana.

Neto prihod od 6,32 milijarde juana je 87,4 posto veći u odnosu na drugo lanjsko tromjesečje i također je debelo premašio očekivanja, prenosi Hina.

Sankcije američke vlade protiv Xiaomijevog konkurenta Huaweija učinkovito su opustošile poslovanje pametnih telefona tog tehnološkog giganta i omogućile Xiaomiju, zajedno s kineskim proizvođačima Androida Oppo i Vivo, da poveća svoj tržišni udio. Xiaomijev udio na globalnom tržištu pametnih telefona porastao je za 83 posto na godišnjoj razini u tromjesečju koje je završilo u lipnju, prema podacima kompanije za istraživanja Canalys.

Pritom je isporučio 52,8 miliona telefona, čime je prvi put u svojoj historiji postao drugi najprodavaniji brend u svijetu, iza Samsunga i ispred Applea.