in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Windows 10 upozorenje: Ne dozvolite da neko priđe vašem PC-ju!

Izdato upozorenje!

Najnovija prijetnja je zastrašujuće jednostavna, jer hakeri mogu da preuzmu potpunu kontrolu nad računarom jednostavnim uključivanjem dodatne opreme, poput miša.

Korisnici Windows 10 operativnog sistema, u stanju su pripravnosti jer je otkrivena nova greška koja bi svakome mogla omogućiti potpuni pristup računaru samo uključivanjem miša proizvođača Razer.

Bug je otkrio istraživač po imenu “jonhat” koji je primijetio da je bilo lako pristupiti najvišem nivou dozvola u sistemu Windows 10 kada se prvi put priključuje Razer uređaj. Kada se miš postavi na USB port, Windows 10 automatski počinje da pokreće softver Razer Sinapse kako bi lakše povezao stvari. Ovo ima za cilj da otvori pristup sistemu na kratko vrijeme dok se instalira, ali je otkrio da je bilo lako promijeniti stvari i omogućiti sa znanjem i iskustvom, potpuni pristup sistemskim privilegijama, piše Express.co.uk.

Toliko je ozbiljno koliko svako može ciljati na grešku, a zatim moći da promeni postavke, lozinke, pa čak i da instalira softver, uključujući malver. Razer jedna je od najpopularnijih hardverskih kompanija na planeti sa svojim posebnim dizajnerskim pečatom perifernih uređaja koji su već postali dio globalne gaming zajednice.