in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Potvrđeno nakon deset godina: Apple je razmišljao da napravi iPhone nano

Mail Steve Jobsa iznenadio mnoge

Pričalo se još 2011. godine da je Apple radio na “nano” modelu iPhonea, ali to nikada nije potvrđeno. Iphone nano bio bi manji i jeftiniji od tada najboljeg njihovog modela na tržištu, iPhonea 4.

Apple nikada nije saopštio ništa vezano za nano model telefona, ali sada je “The Verge” došao do maila koji je Steve Jobs poslao i potvrdili su da je Apple planirao da napravi nano model.

Mail Steve Jobsa je iz čuvenog sudskog procesa između Epica i Applea, koji je pokojni Jobs poslao u oktobru 2010. godine.

U mailu ne stoji ništa o specifikacijama telefona ili bilo čemu vezanom za model nano, ali nalaze se informacije o sastanku, gd bije Jobs sa svojim saradnicima diskutovao o napretku proizvodnje nano modela.

“Napraviti telefon koji će biti mali i jeftin i koji će izgledati po uzoru na iPad touch, kako bi on zamijenio 3GS”, stoji u mailu Steve Jobsa iz oktobra 2010. godine.

Apple nikada nije izbacio nano telefon, ali baš u tom periodu kada je Jobs poslao ovaj mail, Apple je izbacio novi model iPad nano.

Nije to prvi put da je Jobs spominjao nano model, obzirom da je 2007. godine naglašavao “Super nano”, još bolju verziju iPad nano modela, koji bi izašao 2008. godine. Na kraju su izbacili iPad nano model, ali ne zna se da li je to “Super nano”, na koji je Jobs mislio.

Apple je odustao od nano modela i 2017. godine je završio sa iPad nano modelima, a što se tiče telefona, nikada nisu imali nano, već su se odlučili za mini varijantu.