in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Start menu na Windowsu 10 ne radi? Probajte ovo!

Evo kako to možete popraviti

Bez obzira na to kakve poruke dobili i na kakve pogreške i ”bugove” se te poruke unutar Windowsa odnosile, prva i najočiglednija stvar koju svaki korisnik može i koju bi trebao učiniti jest provjeriti na pokvarene datoteke unutar Windows OS-a. To se može učiniti na način da se pokrene provjera sistemskih datoteka.

Nakon pokretanja provjere rada sistemskih datoteka, Window kao operativni sistem će sam pokušati otkloniti sve probleme i vratiti stanje operativnog sistema u kojem je on bio prije greške. Naravno, ako s provjera pronađe i evidentira neki problem i nakon što je taj problem otklonjen, potrebno je restartirati kompjuter ne bi li sve promjene ”stupile na snagu.”

CMD sfcscannow

Kako pokrenuti sistemskuprovjeru? Da biste to mogli učiniti trebate otvoriti CP ili Command Prompt (naredbe za otvaranje Command Prompt-a su tipka Windows i tipka R nakon čega je potrebno upisati ”cmd”). Nakon što ste otvorili CP upišite sfc/scannow. Nedugo nakon što ste unijeli naredbu Windows će početi sa skeniranjem svojih datoteka i potragom za eventualnim greškama i kvarovima. Ako je to moguće Windows će sam otkloniti sve greške i vratiti stvari u stanje kakvo je bilo prije pojave ovih grešaka.

U slučaju da popravak i otklanjanje grešaka unutar CP- a ne upali možete pokušati još nešto učiniti. Ova naredba se isto tako unosi unutar Command Prompta, objašnjava Occhip, a odnosi se na uključivanje programa koji se zove ”Deployment Imaging and Servicing Management.”

Deployment Imaging and Servicing Management

Radi se o dijelu Windows operativnog sistema uz pomoć kojeg Windows može otkloniti neke greške koje su sprječavale SFC da radi svoj posao. Da biste pokrenuli ovaj program unutar Command Prompta trebate upisati sljedeću naredbu:

dism /online /cleanup-image /restorehealth

Ova naredba će pokrenuti DISM alat. Nakon što DISM alat završi sa skeniranjem možete još jednom skenirati cijelo računalo koristeći SFC da se uvjerite kako je sve u redu.

Šta ako nakon ovog Start izbornik ne radi? Ako niti nakon ovog koraka Start izbornik ne radi vrijeme je za rigoroznije korake.