in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Video sadržaj više nikada neće biti isti: iPhone 13 serija donosi Portrait Mode za snimanje videozapisa!

Nove opcije

Američki tehnološki gigant Apple uskoro će predstaviti svoju iPhone 13 seriju. Ona će uključivati četiri modela – iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max. Ova će četiri telefona stići kao direktni nasljednici četiri modela iz iPhone 12 serije. Sada stižu nove informacije o mogućnostima koje će pružiti iPhone 13 modeli.

O iPhone 13 seriji do sada smo saznali neke informacije, a sada Mark Gurman iz Bloomberga otkriva još informacija, a koje se tiču opcija u odjelu fotoaparata. Naime, ovaj novinar otkriva da će Apple donijeti Portrait način za videozapise na iPhone 13 modelima. Apple je još 2016. godine sa iPhone 7 serijom donio opciju Portrait mode za fotografije, a sada će to isto donijeti za videozapise.

Pored toga, Apple će na iPhone 13 seriji ponuditi i opciju ProRes za videozapise, a ona će omogućiti korisnicima snimanje videozapisa u višoj kvaliteti s tim što će ih biti dosta lakše uređivati.

Ova je opcija zapravo slična ProRaw, koja je dostupna na iPhone 12 Pro modelima, što znači da će i ProRes opcija također biti vjerovatno ekskluzivna samo za Pro modele nadolazeće iPhone 13 serije.

Prije smo već saznali da će iPhone 13 modeli biti isporučeni sa LiDAR senzorom, a Gurman sada navodi i to da će Apple na iPhone 13 modelima ponuditi nove filtere za uređivanja fotografija, ali i tu mogućnost da korisnici urede samo određeni objekat na fotografiji, a ne čitavu fotografiju.

Očekuje se da će iPhone 13 serija biti predstavljena sljedećeg mjeseca, prenosi GizmoChina.