in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Prijavljujete se na Twitter? Sad to možete obaviti i na lakši način!

Laganiji pristup

Popularna mreža za mikrobloging napokon je uvela alternativne metode prijave koje, na radost vlasnika Androida i iPhonea, koristi puno učestalije metode prijave putem Applea i Googlea

Ako pamćenje dodatne šifre samo za Twitter nije po vašem ukusu, od sad se na društvenu mrežu možete prijaviti i putem Apple ID-ja ili Google računa, prenosi Makeuseof.

Twitter je odlučio ‘olabaviti’ sigurnost i korisnicima dozvoliti da se na mrežu prijavljuju pomoću drugih računa. Kompanija je nedavnu promjenu objavila putem službenog računa.

Mnogi se, doduše, pitaju hoće li ova promjena utjecati na sigurnost popularne stranice. Odgovor, kažu, zavisi o tome na koji način cijelu stvar gledate. ‘Univerzalne’ prijave s jednog računa pokazale su se manje sigurnima, ali s druge strane ne forsiraju korisnika da pamti desetke novih šifri. S obzirom, doduše, da hrpa ljudi koristi jednu te istu šifru na desecima računa, ovo bi mogao postati problem.

Ako, s druge strane, koristite odvojenu šifru za svaku stranicu na koju se prijavljujete, jedna šifra koja radi na dvije ili tri stranice, ako dolazi iz istog izvora (Google račun, Apple račun), ne bi trebala predstaviti problem.

Ako želite napraviti sigurnu i složenu šifru, uvijek je, predlaže izvor, dobro posegnuti za menadžerom šifri.