in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Donosimo listu: Ovo su najbolje antivirusne aplikacije za Android!

Zaštitite svoj telefon

Avast je bio i ostao jedna od najpopularnijih AV aplikacija za mobitele, ali i za laptope/kompjutere.

Nas naravno zanima mobilna aplikacija. Ona ima set alata i mogućnosti kako bi očuvala sigurnost vašeg uređaja. To uključuje zaključavanje aplikacije, anti-theft zaštitu, photo vault (mjesto za sigurno spremanje slika), pristup VPN-u, upravljačku ploču za upravljanje privatnošću, “junk” cleaner, web shield, te naravno – skener za traženje i uklanjanje virusa.

Avast dolazi u dvije varijante – besplatnoj i plaćenoj. Neke mogućnosti, kao što je VPN, verifikacija Wi-Fi mreže i slično, dolaze u plaćenoj verziji. Besplatna varijanta će definitivno odraditi posao koji treba odraditi, objašnjava Pcchip, ali je moguće da vidite i razne reklame u aplikaciji i slično. To nekad može biti frustrirajuće, ali šta je tu je.

Ova aplikacija je dobila ocjenu 6/6 na AV testu krajem prošle godine, što dovoljno govori o kvaliteti iste.

Bitdefender Mobile Security and Antivirus

Druga Android AV aplikacija koja je također dobila ocjenu 6/6 je Bitdefender Mobile Security and Antivirus. Moramo odmah napomenuti da aplikacija nema besplatnu varijantu, imate samo probni period od 14 dana. Nakon toga istu plaćate 15$ (ili više) godišnje. Ako ste spremni to platiti, ovo je možda najbolji “paket” koji možete uzeti za svoj Android uređaj.

Druge mogućnosti vrijedne spomena su zaštita protiv krađe (anti-theft zaštita koja uključuje geo lokator), protekcija kod surfanja Internetom, zaštita aplikacije PIN-om, pametna opcija za otključavanje kada ste na poznatoj Wi-Fi mreži itd.

Kaspersky Mobile Antivirus

Kaspersky je jedan od najpoznatijih proizvođača AV softvera, a ima i odličnu aplikaciju za Android korisnike. Također, dolazi u dvije varijante – besplatnoj i onoj koja se plaća.

Besplatna verzija vam nudi svu bazičnu zaštitu koju trebate, a to uključuje zaštitu od virusa, pozadinske provjere virusa, spywarea, ransomwarea, trojanaca… Tu je i “find my phone”, te zaštita protiv krađe telefona. Sva sreća, ova besplatna varijante nema reklama. Barem zasad.

Ako želite platiti 40$ godišnje, dobiti će premium verziju koja uključuje i anti-phishing zaštitu, web filter, alat za zaključavanje aplikacije, zaštitu od virusa u realnom vremenu i slično.

Kao i maloprije spomenuti dvojac, ova aplikacija je također dobila ocjenu 6/6 na testu.