in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Problemi kod novog Windows 10 ažuriranja? Nemamo dobre vijesti za vas!

Microsoft objavio detalje

Odradili ste ažuriranje Windowsa 10 od 13. jula? Nažalost, Microsoft je izdao upozorenje o mogućim problemima s ispisivanjem i skeniranjem dokumenata.

Ažuriranja operativnog sistema Windows 10 su tokom godina imala povremene poteškoće koje su utjecale na rad određenih segmenata kompjutera i čini se kako je ponovno došlo do pojave novih.

Ukoliko ste odradili ažuriranja KB 5004244 i KB 5003646 za Windows 10 od 13. jula, Microsoft nažalost nema baš dobre vijesti. Pojavili su se određeni problemi s radom pisača, skenera i multifunkcionalnih uređaja. Microsoft je izdao upozorenje kako je navedeno sigurnosno ažuriranje u nekim slučajevima dovelo do problema s ispisivanjem i skeniranjem dokumenata, što je zahvatilo ne samo korisnike Windowsa 10, već i korisnike Windowsa 7 i Windowsa 8 te inačice Windows Servera.

U dokumentu koji je Microsoft izdao na svojoj web stranici kao pomoć za opis problema navedeno je kako će pisači, skeneri i ostali multifunkcionalni uređaji koji nisu kompatibilni sa sekcijom 3.2.1. unutar RFC 4556 specifikacije imati probleme u radu. Srećom, ovdje se nužno ne radi o velikom broju korisnika jer se problem odnosi na uređaje koji koriste PIV (Personal Identity Verification) pametne kartice za verifikaciju.

Microsoft navodi kako bi pametne kartice trebale raditi ako se koriste korisničko ime i šifra za autentifikaciju, ali u slučaju problema korisnici bi morali provjeriti zadnje verzije drivera i firmwarea koje su instalirane. Ukoliko su problemi i dalje prisutni, objašnjava Pcchip, potrebno je kontaktirati proizvođača uređaja koji se koriste radi dobivanja informacija o promjeni postavki kako bi korišteni uređaji bili kompatibilni s izmjenama koje je donijelo srpanjsko ažuriranje.

Microsoft u ovom trenutku radi na novom ažuriranju koje bi trebalo otkloniti trenutne poteškoće.

U ovoj godini već su u nekoliko navrata primijećeni problemi s pisačima nakon ažuriranja Windowsa 10.

Poslije ažuriranja u martu, korisnici su primijetili kako se naredbe za ispisivanje dokumenata ruše i kako u nekim slučajevima nema grafičkih elemenata na ispisanim dokumentima. Naknadno je, uz manje poteškoće, Microsoft otklonio problem.

Poslije toga javili su se novi problemi s ispisivanjem nakon ažuriranja u junu i to je riješeno 7. jula izdavanjem nove nadogradnje.