in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Kako testirati ispravnost rada antivirusnog programa?

Postoji više načina

Anti-Malware Testing Standards Organisation je inozemna organizacija koja radi na poboljšavanju testiranja sigurnosti kompjutera. Na službenoj stranici organizacije postoji niz testova koji na različite načine provjeravaju spremnost vašeg antivirusnog programa na razne oblike napada od phishing web stranica do komprimiranih datoteka i sistema na oblaku.

Želite li provesti test reakcije vašeg antivirusnog programa na potencijalne prijetnje od praćenja aktivnosti kao što su unosi preko tastature, sadržaj na zaslonu ekrana, web kamera ili međuspremnik na kompjuteru, u tom slučaju svakako posjetite stranicu za skidanje alata SpyShelter Test Tool. S istom ćete napraviti jako korisno testiranje koje je prvenstveno usmjereno za suzbijanje napada tzv. keyloggera, malicioznih programa koji prate i bilježe unose na tastaturi za krađu podataka.

AV Comparatives je web stranica koja se može preporučiti ako želite vidjeti testne rezultate antivirusnih programa različitih proizvođača. Testiranja su provođena po raznim kategorijama i ako već imate antivirusni program ili ga tek kupujete, ovo je najbolje mjesto za testiranje njegovih performansi i za uočavanje potencijalnih slabih tačaka, prenosi Pcchip.