in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Kako promijeniti boju i veličinu strelice miša?

Probajte ove načine

Postoji nekoliko razloga zašto biste htjeli konfigurirati strelicu miša. Na primjer, ako imate problema s vidom i smanjena vam je sposobnost gledanja, onda vam je ta mala strelica problem. To je problem i onima s “normalnim” vidom, a kamoli s onima koji imaju određeni hendikep. Promjenom veličine i boje strelice, olakšat ćete sebi život jer ćete istu lakše uočiti na ekranu.

Kroz “Device Settings”

Otvorite Mouse Properties tako da navigirate do njih kroz Start menu > PC Settings > Devices > Mouse > Additional mouse options.

U prozoru koji će se otvoriti, kliknite na Pointers tab. Imate padajući iznad kojeg piše “Scheme”. Iz tog menija odaberite shemu koju želite. Kliknite na Apply i zatim na OK da vam se izmjene spreme. Isto tako, vidjet ćete prikaz izmjene sheme u “Customize” prozoru.

Ako želite boju i veličinu strelice miša vratiti na defaultne postavke, imate dugme “Use Default” koji će sve vratiti na originalno stanje.

Kroz “Ease of Access Settings”

Otvorite Mouse pointer prozor tako što ćete navigirati do njega kroz Start menu > PC Settings > Ease of access > Mouse pointer.

Tu možete povećati veličinu pointera, odnosno strelice, tako da vučete slider (Change pointer size). Odaberite veličinu u rasponu od 1 do 15, gdje je 1 defaultna veličina. Također, tu vam se nudi i odabir jedne od 4 boje (Change pointer color).

Četiri boje koje imate na izbor su:

  • Prva opcija vam je defaultni bijeli pointer s crnim okvirom
  • Druga opcija vam je crni pointer s bijelim okvirom
  • Treća opcija vam je “inverted pointer” koji je bijele boje na crnoj pozadini i crni pointer na bijeloj pozadini. Mijenja boje ovisno o tome kakva je pozadina ispod strelice miša.
  • Četvrta opcija je da sami odaberete boju pointera

Iz Pcchipa napominju da samo kad odaberete četvrtu opciju, možete odabrati jednu od predefiniranih opcija, a možete i sami odabrati boju. Dajte mašti na volju!

Kroz “Control Panel”

Otvorite Control Panel tako da otvorite Start menu i počnete pisati “Control Panel”. Iz liste rezultata, odaberite prvi rezultat koji se pojavi. Kada ste unutar Control Panel prozora, navigirajte u Ease of Access > Change how your mouse works.

Unutar opcije “Mouse pointers”, možete mijenjati veličinu i boju strelice. Tu imate hrpu opcija za odabir, nadamo se da ćete naći onu koja vama najviše odgovara. Zatim kliknite na Apply i OK da biste spremili izmjenu.