in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Otvara se prva trgovina u kojoj će se plaćanja izvršavati dlanom

Skeniranje

Nakon što je kupovina gotova, kupci koji su odabrali da neće plaćati na blagajni kreću prema izlazu gdje će imati tri opcije plaćanja.

Amazon je pionir internetske trgovine koji je milionima otvorio vrata online šopinga, a posljednjih godina kompanija razvija tehnologije s kojima želi promijeniti i iskustvo kupovine u fizičkim trgovinama. Tako su već otvorili više trgovina u kojima nema blagajni i u kojima kupci, nakon prijave sa svojim podacima s Amazona, u takvim posebnim trgovinama mogu samo uzeti stvari s polica i izaći, bez klasičnog oblika plaćanja. Umjesto toga, kamere i senzori prate sve što kupuju te im se nakon izlaska iz trgovine novac za kupljene stvari skine s kartice koja je, naravno, povezana s Amazonovim računom.

Tehnološki div sada želi promijeniti i način na koji se šopingira i u klasičnim trgovinama te su za ovaj tjedan najavili otvaranje prve trgovine u gradu Bellevueu u kojoj će se moći koristiti njihova tehnologija Just Walk Out. Implementacija te tehnologije korisnicima će, slično kao i u trgovinama bez blagajni, omogućiti brzo iskustvo šopinga i izlazak iz trgovine bez čekanja u redovima, pri čemu se račun može platiti – skeniranjem dlana, objašnjava TechSpot.