in ,

Upozorenje: Ako koristite Word i Outlook odmah ažurirajte svoj kompjuter!

Windows 10

Windows 10 korisnici koji imaju instalirane Microsoft Office aplikacije na svojim računarima moraju odmah da ažuriraju svoj softver jer je otkriven novi virus koji može da ugrozi rad vašeg uređaja.

Korisnici operativnog sistema Windows 10 pozivaju se da iz ovih stopa preuzmu najnovije bezbjednosne ispravke. Upozorenje dolazi nakon što je otkrivena velika sigurnosna prijetnja koja bi mogla da ostavi obožavaoce ovog operativnog sistema u opasnosti od ozbiljnih cyber napada.

Nova ranjivost, koju je tim iz Check Point Research-a upravo otkrio, pogađa sve proizvode Microsoft Office paketa, uključujući Excel, Outlook i Office. Ako se iskoristi, putem jednostavne zlonamjerne Excel datoteke, hakerima bi mogao omogućiti pristup vitalnim dijelovima računara žrtava i ličnim podacima.

CPR kaže da, s obzirom da čitav Office paket može da čita Excel fajlove, ovo proširuje potencijalnu razornu moć takve pretnje, omogućavajući izvršenje takvog napada na gotovo bilo koji Office softver, uključujući Word, Outlook i druge, prenosi Express.co.uk.