in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Oprez: Još uvijek koristite Windows 7?

Potrebna instalacija antivirus programa

Postoji određeni broj korisnika koji možda ne želi raditi dodatne troškove i nema problem s radom u sustavu Windows 7, ali u tom slučaju moraju biti svjesni mogućih posljedica. Izostanak Microsoftove podrške je svakako veliki hendikep, ali postoje neke radnje koje se takvim korisnicima preporučuju i koje mogu biti korisne kao alternativni pristup sigurnosti kompjutera.

Windows 7 ima ugrađenu sigurnosnu zaštitu, ali preporučuje se instalacija dodatnog antivirusnog programa. Bezobzira na popularnost sustava Windows 10, objašnjava Pcchip, mnoge firme koje proizvode antivirusni softver još uvijek pružaju podršku za Windows 7.

Svakom aktualnom korisniku sistema Windows 7 preporučuje se čišćenje starih i nepotrebnih aplikacija i datoteka s kompjutera. Time se može značajno smanjiti i limitirati mogućnost napada. Istovremeno je korisno označiti aplikacije i programe koji se smatraju sigurnima, a blokirati ostale prema potrebi.

Posebno se preporučuje podesiti koje se aplikacije i programi mogu koristiti na javnoj, a koje na privatnoj mreži. Dodatni korak može biti i otvaranje zasebne virtualne privatne mreže (VPN) gdje je pristup mreži ograničen samo na određene korisnike i daje veću zaštitu privatnosti.