in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Velike promjene: iPhone 13 će podržavati znatno brži 5G?

Prethodna izvješća sugeriraju da će iPhone 13 imati always-on 120Hz zaslon

Iako nas još dijele mjeseci do sljedeće objave novog iPhone uređaja, glasine o ovom uređaju neprestano kruže internetom.

Prethodna izvješća sugeriraju da će iPhone 13 imati always-on 120Hz zaslon, manji izrez i parnu komoru za bolje hlađenje, kao i manje baterije i mogućnost pohrane do 1TB. Novi izvještaj navodi da će iPhone 13 podržavati millimeter wave (mmWave) 5G izvan SAD-a.

Aktualni iPhone 12 već podržava mmWave 5G u SAD-u, ali prema navodima stručnjaka Ming-Chi Kuua, tehnologija će s novim uređajem postati dostupna i u drugim zemljama, prenosi Neowin.

U dostupnom izvješću stoji da će iPhone 13 modeli koji se budu prodavali u SAD-u, Australiji, Kanadi i Japanu te od strane vodećih europskih mobilnih operatera, podržavati mmWave 5G.

5G predstavlja kombinaciju sub-6GHz frekvencija niskog i srednjeg opsega, kao i milimetarskih valova. Tehnologija mmWave je brza, pruža brzine u gigabitima, ali se lako može blokirati. Sub-6GHz frekvencije niskog opsega mogu prolaziti kroz barijere kao što su prozori i zidovi, ali su sporije.

Raniji izvještaji iz februara pak sugeriraju da će Qualcomm X60 modem osiguravati poboljšane 6G brzine za sljedeću iPhone seriju, a nudit će bržu agregaciju podataka i omogućit će mobitelima korištenje i sub-6GHz i mmWave opsege.